Werkt u samen met andere mkb-ondernemers om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of te vernieuwen op het gebied van AI? Dan is de MIT-regeling mogelijk iets voor u.
AI-toepassingen dragen direct bij aan economische welvaart, maatschappelijk welzijn en het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen. Het mkb, waaronder ook veel startups, heeft hierin een belangrijke economische en innoverende rol. Uit onderzoek blijkt dat het mkb tegen vele barrières aanloopt bij het toepassen van AI. Om de kloof voor het mkb tussen de kennisbasis en toepassing in AI-innovaties te overbruggen, maakt de AiNed MIT AI-call onderdeel uit van het Nationaal Groeifonds programma AiNed.
Op zoek naar informatie hoe een projectvoorstel kan worden ingevuld? Lees dan onder meer de interviews met diverse startups hoe zij gebruikmaken van de MIT-regeling. Bent u op zoek naar startups om een projectvoorstel mee in te dienen? Bezoek dan ter inspiratie de Nederlandse selectie startups van het European AI Startup Landscape. Via de website van RVO vindt u ook een overzicht van projecten die met behulp van deze regeling tot stand zijn gekomen.
Deze AiNed MIT AI-call 2024 gaat op 19 maart 2024 van start, indienen is mogelijk tot en met 7 mei 2024. U kunt voor het thema AI subsidie aanvragen voor een klein of een groot samenwerkingsproject. De algemene voorwaarden zijn gelijk aan de generieke voorwaarden MIT: R&D-Samenwerkingsprojecten.
Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet het project passen binnen de sleuteltechnologie Artificiële Intelligentie. Dit houdt het volgende in:
Op de website van RVO vindt u vanaf 19 maart 2024 gedetailleerde informatie over de planning en de voorwaarden van deze call.
De beoogde impact van de AiNed MIT AI-call sluit naadloos aan op de bredere missie van het Nationaal Groeifonds programma AiNed om Nederland te positioneren als een toonaangevende speler in verantwoorde AI-ontwikkeling en -toepassing. Door te investeren in onderzoek, innovatie en transitie om AI-gedreven oplossingen te ontwikkelen die positieve veranderingen mogelijk maken. Om zo samen te bouwen aan een duurzame en welvarende toekomst met AI.