Home » Nieuws » Lancering rapport ‘Generative AI: Europe’s Quest for Regulation & Industry Leadership’ op 26 maart 2024 

Lancering rapport ‘Generative AI: Europe’s Quest for Regulation & Industry Leadership’ op 26 maart 2024

De snelle opkomst en invloed van generatieve AI roept vragen op over het potentieel om een transitie te veroorzaken in een breed veld van sectoren en kan hierdoor een belangrijke en bepalende factor zijn om doorbraken te realiseren in de Europese industrie.

Op 26 maart 2024 wordt het rapport ‘Generative AI: Europe’s Quest for Regulation & Industry Leadership’ gelanceerd. Dit rapport is geschreven door AiNed en EIT Digital als onderdeel van de EIT Digital Makers & Shapers serie.

Het rapport gaat in op de snelle opkomst en invloed van generatieve AI en er worden analyses en scenario’s gepresenteerd voor de ontwikkeling van generatieve AI in Nederland en Europa. Het biedt bruikbare inzichten voor besluitvormers over de impact van beleidsbeslissingen, te midden van een snel veranderend innovatielandschap.

Sluit u aan bij deze lancering voor een tot nadenken stemmende discussie met vooraanstaande panelleden uit het AI-ecosysteem in Nederland? Het programma ziet er als volgt uit:

Programma

15.00 uur Ontvangst met koffie en thee
15.30 uur Presentatie en toelichting rapport door Willem Jonker, voorzitter bestuur AiNed en Federico Menna, Chief Executive Officer EIT Digital
15.45 uur Overhandiging van het rapport aan Thomas Faber, MT lid directie Digitale Economie van EZK en verantwoordelijk voor AI
16.00 uur Interactieve paneldiscussie met besluitvormers en AI-experts over kansen en wenselijkheid van generatieve AI in Nederland, waaronder Haroon Sheikh (WRR, VU), Ron Augustus (SURF), Tom Heskes (RU Nijmegen) en Saskia Vlaar (AiNed)
16.30 uur Start netwerkborrel

Aanmelden

Interesse om deze interessante bijeenkomst bij te wonen? Meld u dan hier aan. Deelname is gratis, registratie is verplicht. Een snelle reactie wordt op prijs gesteld. Beschikbaarheid is beperkt en wordt toegewezen op basis van volgorde van aanmelding.

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats in het conferentiecentrum ZZIIN, Koningin Julianaplein 10, 2595 AA in Den Haag. Deze locatie bevindt zich op de eerste etage van het Centraal Station van Den Haag.

Gepubliceerd13/03/2024
Focusgebieden: 
Delen
Gepubliceerd13/03/2024
Delen: