Home » Nieuws

Nieuws

[facetwp facet="categories"]
[facetwp facet="aanpak"]
Eén van de belangrijkste doelen van het AiNed programma is het versterken van de positie van het mkb met betrekking tot de ontwikkeling en toepassing van AI. In de AiNed MIT AI call zijn in 2024 in totaal 57 voorstellen ingediend, waarvan er 14 zijn gehonoreerd met een totaal subsidiebudget van € 3.550.000. Hiermee levert het AiNed programma een belangrijke impuls voor AI-projecten voor en door het mkb.
Lees meer
Gepubliceerd: 11-07-2024
Het AI, Data and Robotics Forum (ADRF) vindt dit jaar plaats op 4 en 5 november in Nederland. Belangrijke spelers uit de industrie, onderzoekers, beleidsmakers en toonaangevende sprekers komen die dagen samen in het Evoluon in Eindhoven om de toekomst van AI, data en robotica in Europa mede vorm te geven. Het ADR Forum nodigt u uit een voorstel in te dienen voor een workshop.
Lees meer
Gepubliceerd: 08-07-2024
De volgende 10 grensverleggende onderzoeksprojecten zijn vanuit de call AiNed XS Europa gehonoreerd. Een sterke AI kennis- en innovatiebasis is voor Nederland van groot belang. Een belangrijk aspect daarvan is de verbondenheid van Nederlandse onderzoekers wereldwijd, en in het bijzonder in Europa.
Lees meer
Gepubliceerd: 02-07-2024
Klaar om grenzen te doorbreken en je AI-scale-up naar nieuwe hoogten te tillen? Tijdens de exclusieve sessie ‘Breaking Barriers to scale-up’ tijdens het Nederlands AI Congres is een voorproefje gegeven van het Breaking Barriers programma. Dit richt zich op het opschalen van AI-startups en stroomlijnt het traject van regionale opstart naar landelijke professionalisering en uiteindelijk Europese opschaling.
Lees meer
Gepubliceerd: 25-04-2024
Op 29 februari 2024 zijn de AiNed calls for proposals Learning Communities 2024 en InnovatieLabs 2024 gepubliceerd. De eerste stap om een aanvraag in te kunnen dienen voor deze calls was het indienen van een verkort voorstel. AiNed is verheugd over het grote aantal ingediende verkorte voorstellen en ziet met interesse uit naar de verdere ontwikkeling van de voorstellen tot definitieve aanvragen.
Lees meer
Gepubliceerd: 22-04-2024
De volgende 10 grensverleggende onderzoeksprojecten zijn vanuit de call AiNed XS Europa gehonoreerd. Een sterke AI kennis- en innovatiebasis is voor Nederland van groot belang. Een belangrijk aspect daarvan is de verbondenheid van Nederlandse onderzoekers wereldwijd, en in het bijzonder in Europa.
Lees meer
Gepubliceerd: 17-04-2024
Lijkt het je leuk bij te dragen aan de profilering van AiNed als het toonaangevende AI-programma in Nederland? Dan is deze vacature zeker iets voor jou! Als versterking van onze communicatieactiviteiten zijn wij op zoek naar een communicatiecoördinator voor de Stichting AiNed.
Lees meer
Gepubliceerd: 10-04-2024
Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem. Het goede nieuws: door de inzet van sensoren en hybride AI is het constant monitoren en automatisch herkennen van verschillende soorten geluiden nu een reële optie. Munisense, Peutz en Embedded Acoustics trekken momenteel samen op om die technologie verder te brengen, zodat het daadwerkelijk mogelijk wordt om langdurige metingen uit te voeren en met behulp van AI het soort en herkomst van het geluid te bepalen.
Lees meer
Gepubliceerd: 27-03-2024
Nederland heeft de potentie om een koploper te worden in de ontwikkeling van Generatieve artificiele intelligentie, maar dat vereist een gezamenlijke inspanning in Europees en Nederlands verband van overheid en industrie. Dit blijkt uit het vandaag gelanceerde rapport 'Generative AI: Europe's Quest for Regulation and Industry Leadership', ontwikkeld door EIT Digital, de aanjager van de ICT-sector in Europa, en het Nationaal Groeifonds programma AiNed.
Lees meer
Gepubliceerd: 26-03-2024
Het inzetten van uitzonderlijk AI-talent is belangrijk om de nationale kennis- en opleidingsbasis op het gebied van AI te versterken. Met plezier kondigen we dan ook vijf nieuwe toekenningen vanuit het AiNed Fellowship grants programma aan. Het bestuur van AiNed feliciteert alle gehonoreerden van harte met deze toekenning en ziet met interesse uit naar hun bijdrage aan het AiNed programma en het AI-onderzoek in Nederland.
Lees meer
Gepubliceerd: 21-03-2024
1 2 3 8