Home » Nieuws » Start AiNed Learning Communities call 2024: AiNed roept mkb op samen AI-kennis te vergroten en te behouden voor Nederland

Start AiNed Learning Communities call 2024: AiNed roept mkb op samen AI-kennis te vergroten en te behouden voor Nederland

Vandaag gaat de call for proposals AiNed Learning Communities 2024 van start. Met deze oproep nodigt AiNed Nederlandse ondernemingen (mkb) en maatschappelijke organisaties uit hun AI-kennis en kunde te vergroten. De aanpak van een Learning Community is gebaseerd op case based leren. In het AiNed programma is voor Learning Communities 28,4 miljoen euro beschikbaar gesteld, die in twee rondes zal worden toegekend. Voor deze eerste ronde in 2024 is 15,6 miljoen euro beschikbaar.

AI heeft als systeemtechnologie grote impact op een breed veld van sectoren en de mensen die daarin werken. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. De markt vraagt om steeds nieuwe kennis en goed opgeleide werknemers en studenten. AiNed Learning Communities zijn strategische meerjarige samenwerkingen die een praktijkgerichte benadering bieden voor ondernemingen (mkb) en maatschappelijke organisaties om AI-kennis en kunde te vergroten en op onderwijsvlak samen te werken met dragers van AI-kennis.

Doel Learning Communities

Het doel van een Learning Community is om een hoogwaardige en diverse AI-talentpool van werknemers en studenten te creëren en te behouden, die in staat is om de kansen en uitdagingen van AI te benutten en aan te pakken. Een Learning Community vormt een kennisbooster voor AI, levert schaalbare resultaten en combineert praktische cases (met name uit het mkb) met kennisopbouw. Dit resulteert in meer AI-kennis en kunde onder werknemers en studenten en ontwikkelde leermodules die opschaling mogelijk maken.

Voor wie

Zowel ondernemingen en/of maatschappelijke organisaties als kennisinstellingen (van MBO t/m WO-niveau) kunnen deel uitmaken van een AiNed Learning Community. Binnen een community onderscheiden we de volgende rollen: kernpartners, team-leads en deelnemers aan de community (kennisontvangers en kennisverschaffers).

De AiNed Learning Communities call 2024 richt zich op vier specifieke toepassingsgebieden: (1) energie en duurzaamheid, (2) gezondheid en zorg, (3) mobiliteit, transport en logistiek en (4) technische industrie.

Brede missie

De beoogde impact van de AiNed Learning Communities sluit naadloos aan op de bredere missie van het Nationaal Groeifonds programma AiNed om Nederland te positioneren als een toonaangevende speler in verantwoorde AI-ontwikkeling en -toepassing. Door te investeren in onderzoek, innovatie en transitie om AI-gedreven oplossingen te ontwikkelen die positieve veranderingen mogelijk maken. Om zo samen te bouwen aan een duurzame en welvarende toekomst met AI.

Interesse?

Bezoek deze pagina voor meer informatie over de AiNed Learning Communities call 2024 en de bijbehorende voorwaarden en planning. Heeft u interesse? Neem dan deel aan het webinar waarin deze call wordt toegelicht. U kunt zich hier aanmelden voor het webinar op 19 maart 2024.

Vandaag is ook de AiNed InnovatieLabs call 2024 van start gegaan, raadpleeg het nieuwsbericht en de pagina voor meer informatie over deze call for proposals.

Gepubliceerd29/02/2024
Focusgebieden: AI
Delen
Gepubliceerd29/02/2024
Delen: