Home » Nieuws » Vacature: Coördinator Breaking Barriers (AI scale-up programma) (0,5 fte)

Vacature: Coördinator Breaking Barriers (AI scale-up programma) (0,5 fte)

Wil je een bijdrage leveren aan de opschaling van Nederlandse AI-startups? Solliciteer dan nu als coördinator van het AI-scale-up programma Breaking Barriers!

Breaking Barriers heeft als doel om kansrijke Nederlandse AI-startups op te schalen. Er is in Nederland behoefte aan stroomlijning van het traject van regionale opstart, via landelijke professionalisering, naar Europese opschaling van AI-scale-ups.

Als one-stop-shop mobiliseert Breaking Barriers generieke opschaal-expertise van haar partners en vult dit aan met AI-specifieke ondersteuning omtrent onder andere toegang tot data, AI-wetgeving en AI-talent.

Startups die deelnemen aan ons programma krijgen van onze partners een assessment op zes assen: (1) Finance & Funding, (2) Team & Talent, (3) Data & Infra, (4) Market & Business, (5) Ethical & Regulatory en (6) AI Tech Development. Je coördineert dit assessment en helpt de ondernemers een passend Breaking Barriers ondersteuningsplan op te stellen. Je mobiliseert de juiste externe support voor de gestelde ontwikkeldoelen. Je coördineert het gehele proces van opschaling en bewaakt de voortgang en kwaliteit van de dienstverlening. Je fungeert als spin in het web, om ervoor te zorgen dat deze startups hun groeipotentieel maximaliseren en hun doelen bereiken.

Samen met de andere coördinatoren van Breaking Barriers werk je samen om jaarlijks circa 20 kansrijke AI-startups per jaar te ondersteunen. Daarnaast werk je nauw samen met het partnernetwerk van het AiNed Breaking Barriers programma, die specifieke expertise en/of faciliteiten bieden aan de deelnemende startups. Het programma Breaking Barriers staat onder leiding van de Programmadirecteur Breaking Barriers.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het bedrijfsassessment.
 • Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van het Breaking Barriers ondersteuningsplan voor deelnemende startups.
 • Je vervult een spilfunctie en koppelt de deelnemers aan de juiste partnerorganisaties voor ondersteuning.
 • Je bent een volwaardig gesprekspartner om met de deelnemers en partners de voortgang, kwaliteit en resultaat van het programma te borgen.
 • Samen met het kernteam zorg je voor een kwalitatief zeer sterk aanbod, met goede en voldoende deelnemende startups en een sterk netwerk van partners.

Functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met AI en kennis van de uitdagingen, kansen en impact die AI heeft op bedrijven, kennisinstellingen en de maatschappij. Bij voorkeur heb je aantoonbare ervaring en expertise in het ontwikkelen en implementeren van AI-oplossingen.
 • Je hebt ruime ervaring en een duidelijk track record op de begeleiding van IT-startups. Je hebt goede mentorvaardigheden en uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een relevant en een sterk netwerk binnen de AI-gemeenschap en bent in staat om waardevolle connecties te leggen en samenwerkingsmogelijkheden te benutten.
 • Je hebt een passie voor innovatie en ondernemerschap. Bij voorkeur ben je zelf founder geweest van één of meer succesvolle startups.
 • Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding in een relevante discipline (bijvoorbeeld Bedrijfskunde, Informatica, Engineering).

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en afwisselende baan binnen een enthousiast en resultaatgedreven team. Stichting AiNed is een platte organisatie met een startup mentaliteit waar hard wordt gewerkt voor Nederland met oog voor elkaar. De functie betreft 0,5 fte en heeft als standplaats Den Haag. We werken voor een deel vanuit huis en voor een deel vanuit ons kantoor in Den Haag. De voorkeur gaat uit naar een ZZP/freelance-constructie of detachering met een tarief vanaf 90 tot maximaal 110 euro, afhankelijk van ervaring. Het ontvangen van de RVO-beschikking voor het Breaking Barriers programma is conditioneel voor contractering.

Geïnteresseerd?

Als je enthousiast bent over het begeleiden van kansrijke AI-startups en het vormgeven van de toekomst van AI, nodigen we je uit om te solliciteren. Samen kunnen we de volgende generatie AI-bedrijven tot bloei brengen!

Stuur je CV en een korte motivatie of een filmpje van max 3 minuten waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie naar secretariaat@ained.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent. De gesprekken vinden bij voorkeur bij ons op kantoor in Den Haag plaats. Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op met Anita Lieverdink. De sluitingsdatum voor deze vacature is 4 februari 2024.

Over AiNed

Het AiNed programma helpt Nederlandse bedrijven en publieke instellingen om essentiële stappen te zetten met AI die van groot economisch én maatschappelijk belang zijn. Het AiNed programma is tot stand gekomen dankzij bijdragen vanuit een veelheid aan stakeholders, partners en deelnemers afkomstig uit het AI-netwerk en het ecosysteem van de Nederlandse AI Coalitie. Het Nationaal Groeifonds heeft aan het AiNed programma een budget toegekend van € 204,5 miljoen.

Stichting AiNed is opgericht om de implementatie van het AiNed programma vorm te geven, met als verantwoordelijkheden:

 • Uitwerken van de plannen tot concrete regelingen en calls die worden gesteund vanuit het Nationaal Groeifonds programma AiNed.
 • Monitoring, evaluatie en rapportage.
 • Doorontwikkeling van het integrale AiNed programma.
 • Voorlichting en externe communicatie over de voortgang van het AiNed programma.

De Stichting stelt bestedingsplannen op voor de gefaseerde inzet van de bijdrage aan AiNed vanuit het Nationaal Groeifonds via het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Stichting brengt een zwaarwegend advies uit over de criteria die moeten worden toegepast voor publicatie en toekenning via regelingen en open calls. De voortgangsmonitoring en het door de Stichting opgestelde advies vormen de basis voor eventuele bijsturing van het programma via een lerende benadering. Wil je weten hoe we zijn georganiseerd, bezoek dan onze website.

Gepubliceerd22/12/2023
Focusgebieden: 
Delen
Gepubliceerd22/12/2023
Delen: