Home » Nieuws » Vacature: Program Lead AiNed Mensen en Vaardigheden

Vacature: Program Lead AiNed Mensen en Vaardigheden

Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van innovatie met AI en de impact daarvan op de maatschappij? Solliciteer dan nu als Program Lead AiNed op het gebied van mensen en vaardigheden!

Als Program Lead speel je een coördinerende rol om de AI-kennisbasis in Nederland te versterken en AI-innovaties in het Nederlandse bedrijfsleven te versnellen. Dankzij jouw bijdrage worden er AiNed Learning Communities gerealiseerd die zich richten op intensieve opleidingssamenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsorganisaties. Daarnaast draag je bij aan de professionele groei van werkenden door het ontwikkelen en aanbieden van AI Opleidingsvouchers.

Je functioneert als de rechterhand van het bestuur van AiNed bij het opzetten van calls en maatwerksubsidies vanaf de voorbereiding, de lancering tot en met de uitvoering, impact en het succes van de genoemde AiNed programmaonderdelen. Je werkt nauw samen met belanghebbenden in onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven, de overheid en de Nederlandse AI Coalitie. Bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten om deze stakeholders te verbinden en hun samenwerking te stimuleren.

Je opereert in een team en in nauwe samenwerking met twee collega Program Leads. Je hebt daarbij je eigen taken en verantwoordelijkheden.

Functie-eisen

 • Je hebt kennis en ervaring met AI-technologie en/of toepassing.
 • Je hebt een goed gevoel voor transformaties die AI in bedrijven en onderwijsinstellingen tot stand kan brengen.
 • Je hebt ervaring op het gebied van programmamanagement in een publiek-private setting en je hebt een relevant netwerk in het onderwijsveld.
 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding bij voorkeur in STEM (Science, Technology, Engineering of Mathematics).

Competenties

 • Proactief: snel en flexibel kunnen schakelen bij veranderingen.
 • Samenwerken: een collegiale en enthousiaste teamspeler met uitstekende contactuele vaardigheden.
 • Resultaatgericht: vanuit inhoudelijke complexe situaties tot concrete programma’s komen.
 • Kernachtig kunnen formuleren en schrijven.

Wat bieden wij?

Een veelzijdige en afwisselende baan binnen een enthousiast en resultaat gedreven team. Stichting AiNed is een platte organisatie met een startup mentaliteit waar hard wordt gewerkt met oog voor elkaar. We werken voor een deel vanuit huis en voor een deel vanuit ons kantoor in Den Haag. De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van in eerste instantie een jaar. Een ZZP/freelance-constructie is eventueel bespreekbaar.

 • Een jaarcontract voor 24-32 uur (in onderling overleg vast te stellen).
 • De functie wordt bij ons ingeschaald in schaal 9 (€ 4089 tot € 5756 bruto) of in schaal 8 (€ 3543 tot € 4975 bruto) op basis van een 40-urige werkweek. Inschaling is onder meer afhankelijk van de ervaring en opleiding die je hebt gevolgd.
 • 20 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Goede pensioensregeling waarbij de premie volledig door de werkgever wordt betaald.
 • Vergoeding van mobiele telefoonkosten.
 • Mogelijkheden om je te ontwikkelen via trainingen of cursussen.

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Stuur je CV en een korte motivatie of een filmpje van max. 3 minuten waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie naar hr@lunavia.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en je salarisindicatie. Ben je ZZP-er? Vermeld dan svp ook je tarief. De gesprekken vinden bij voorkeur bij ons op kantoor in Den Haag plaats. De sluitingstermijn voor deze vacature is 16 februari 2024.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op met Sander Ruiter via 06 17481198 of via info@ained.nl. Geïnteresseerd in meer informatie over het AiNed programma? Bezoek dan deze pagina of raadpleeg de publicatie.

Stichting AiNed is klant van LunaVia voor het faciliteren en ondersteunen van de directie en het programmabureau van AiNed.

Over AiNed

Het AiNed programma helpt Nederlandse bedrijven en publieke instellingen om essentiële stappen te zetten met AI die van groot economisch én maatschappelijk belang zijn. Het AiNed programma is tot stand gekomen dankzij bijdragen vanuit een veelheid aan stakeholders, partners en deelnemers afkomstig uit het AI-netwerk en het ecosysteem van de Nederlandse AI Coalitie. Het Nationaal Groeifonds heeft aan het AiNed programma een budget toegekend van € 204,5 miljoen.

Stichting AiNed is opgericht om de implementatie van het AiNed programma vorm te geven, met als verantwoordelijkheden:

 • Uitwerken van de plannen tot concrete regelingen en calls die worden gesteund vanuit het Nationaal Groeifonds programma AiNed.
 • Monitoring, evaluatie en rapportage.
 • Doorontwikkeling van het integrale AiNed programma.
 • Voorlichting en externe communicatie over de voortgang van het AiNed programma.

De Stichting stelt bestedingsplannen op voor de gefaseerde inzet van de bijdrage aan AiNed vanuit het Nationaal Groeifonds via het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Stichting brengt een zwaarwegend advies uit over de criteria die moeten worden toegepast voor publicatie en toekenning via regelingen en open calls. De voortgangsmonitoring en het door de Stichting opgestelde advies vormen de basis voor eventuele bijsturing van het programma via een lerende benadering. Wil je weten hoe we zijn georganiseerd, bezoek dan onze website.

Gepubliceerd20/12/2023
Focusgebieden: 
Delen
Gepubliceerd20/12/2023
Delen: