Home » Nieuws » Vacature: Program Lead AiNed

Vacature: Program Lead AiNed

Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van innovatie met AI en de impact daarvan op de maatschappij? Solliciteer dan nu als Program Lead AiNed!

 

Stichting AiNed is verantwoordelijk voor de coördinatie van en advisering over de uitvoering van het door het Nationaal Groeifonds gefinancierde AiNed programma. Als Program Lead werk je direct samen met het bestuur aan de vormgeving en verdere invulling van de deelprogramma’s van het AiNed programma: Kennis- en innovatiebasis, Mensen en vaardigheden, Toepassing van AI-systemen en Samenwerking in het ecosysteem.

Je hebt een essentiële rol in het opzetten van calls en maatwerksubsidies vanaf de voorbereiding, de lancering tot en met de effectmeting voor de genoemde programmaonderdelen. Naast het bestuur werk je nauw samen met contactpersonen bij de Nederlandse AI Coalitie, uitvoeringsorganisaties RVO en NWO en met TNO voor de monitoring en effectmeting van ons programma. Samen met een bestuurslid leg je periodiek plannen voor aan de onafhankelijke Programma Adviesraad van de Stichting. Je opereert met twee andere programma Leads binnen het AiNed Programmabureau onder leiding van de directeur waarin je eigen taken en verantwoordelijkheden hebt.

In de praktijk betekent het dat je:

 • Samen met anderen de programmaonderdelen uitwerkt in consultatie met stakeholders uit het veld waarin jij de leiding neemt. Met als resultaat dat Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen worden uitgedaagd tot het opstellen en indienen van innovatieve en ambitieuze voorstellen.
 • Het proces naar de uiteindelijke call of maatwerksubsidie begeleidt inclusief het maken van afspraken over monitoring en het meten van effect.
 • Bijdraagt aan activiteiten om partijen te verbinden en samenwerking te stimuleren, bijvoorbeeld door het organiseren van (online) bijeenkomsten.

Functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met AI en de transformatie die dit teweeg kan brengen voor bedrijven en kennisinstellingen.
 • Je hebt relevante ervaring op het gebied van programmamanagement in een publiek-private setting en je hebt een relevant netwerk.
 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding in Science, Technology, Engineering, Mathematics of Technische Bedrijfskunde.

Competenties

 • Proactief: snel en flexibel kunnen schakelen bij veranderingen.
 • Samenwerken: een collegiale en enthousiaste teamspeler met uitstekende contactuele vaardigheden.
 • Analyseren, nauwkeurig en kritisch: vanuit de inhoud complexe informatie ordenen, zodanig dat deze toegankelijk wordt.
 • Kernachtig kunnen formuleren en schrijven.

Wat bieden wij?

Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiast en resultaatgedreven team. Stichting AiNed is een platte organisatie met een startup mentaliteit waar hard wordt gewerkt met oog voor elkaar. We werken voor een deel vanuit huis en voor een deel vanuit ons kantoor in Den Haag. De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van in eerste instantie voor een jaar. Een ZZP/freelance-constructie is eventueel bespreekbaar.

 • Een jaarcontract voor 24-32 uur (in onderling overleg vast te stellen).
 • De functie wordt bij ons ingeschaald in schaal 9 (€4089 tot €5756 bruto) of in schaal 8 (€3543 tot €4975 bruto) op basis van een 40-urige werkweek. Inschaling is onder meer afhankelijk van de ervaring en opleiding die je hebt gevolgd.
 • 20 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Goede pensioensregeling waarbij de premie volledig door de werkgever wordt betaald.
 • Vergoeding van mobiele telefoonkosten.
 • Mogelijkheden om je ontwikkelen via trainingen of cursussen.

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Stuur uiterlijk 10 mei 2023 je CV en een korte motivatie of een filmpje van max 3 minuten waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie naar hr@lunavia.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent. Ben je ZZP-er? Vermeld dan svp ook je tarief. De gesprekken vinden bij voorkeur bij ons op kantoor in Den Haag plaats.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op met Sander Ruiter via 06 1748 1198 of via info@ained.nl. Geïnteresseerd in meer informatie over het AiNed programma? Neem dan een kijkje op deze website of raadpleeg de publicatie.

Over Stichting AiNed

Het AiNed programma helpt Nederlandse bedrijven en publieke instellingen om essentiële stappen te zetten met AI die van groot economisch én maatschappelijk belang zijn. Het AiNed programma is tot stand gekomen dankzij bijdragen vanuit een veelheid aan stakeholders, partners en deelnemers afkomstig uit het AI-netwerk en het ecosysteem van de Nederlandse AI Coalitie. Het Nationaal Groeifonds heeft aan het AiNed programma een budget van 204,5 miljoen euro toegewezen.

De Stichting AiNed is opgericht om de implementatie van het AiNed programma vorm te geven, met als verantwoordelijkheden:

 • Uitwerken van de plannen tot concrete regelingen en calls die worden gesteund vanuit het Nationaal Groeifonds programma AiNed.
 • Monitoring, evaluatie en rapportage.
 • Doorontwikkeling van het integrale AiNed programma.
 • Voorlichting en externe communicatie over de voortgang van het AiNed programma.

De Stichting stelt bestedingsplannen op voor de gefaseerde inzet van de bijdrage aan AiNed vanuit het Nationaal Groeifonds via het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Stichting brengt een zwaarwegend advies uit over de criteria die moeten worden toegepast voor publicatie en toekenning via regelingen en open calls. De voortgangsmonitoring en het door de Stichting opgestelde advies vormen de basis voor eventuele bijsturing van het programma via een lerende benadering. Wil je weten hoe we zijn georganiseerd, bezoek dan de pagina over het Bestuur en de Programma Adviesraad.

Gepubliceerd25/04/2023
Focusgebieden: 
Delen
Gepubliceerd25/04/2023
Delen: