Home » Nieuws » Versterking bestuur Stichting AiNed voor implementatie AiNed programma

Versterking bestuur Stichting AiNed voor implementatie AiNed programma

Het bestuur van Stichting AiNed wordt versterkt met Sander Ruiter als directeur (1 oktober 2022) en Willem Jonker als voorzitter van het bestuur (1 november 2022) van Stichting AiNed. Cees Oudshoorn, voorzitter van de Raad van Toezicht, heet hen beiden van harte welkom en ziet uit naar hun bijdrage aan het implementeren van het AiNed programma.

Sander Ruiter is een ervaren programmamanager op het snijvlak van digitalisering en publiek-private samenwerking. “Mijn ervaring en netwerk rondom digitale transitie zet ik met veel enthousiasme in voor de uitvoering van het AiNed programma. Als directeur werk ik met plezier aan de opbouw van Stichting AiNed dat belast is met de integrale coördinatie en uitvoering van het meerjarenprogramma”, aldus Sander Ruiter. De afgelopen jaren was Sander betrokken bij de Nederlandse AI Coalitie als coalitiesecretaris.

 

Willem Jonker heeft een brede achtergrond in het ICT-domein, zowel in de industriële sector als de academische wereld. In zijn eerdere positie als CEO van EIT Digital heeft hij veel ervaring opgedaan met het mobiliseren van een Europees innovatie-ecosysteem op het gebied van digitalisering met een veelheid aan stakeholders. “Ik ben zeer gemotiveerd om in deze rol een bijdrage te leveren aan het AiNed programma.”, aldus Willem Jonker. “Met de Nederlandse AI Coalitie en de connecties met de bredere Nederlandse en Europese ecosystemen staan we goed opgesteld om AI succesvol in te zetten voor de Nederlandse samenleving."

Gepubliceerd10/10/2022
Focusgebieden: 
Delen
Gepubliceerd10/10/2022
Delen: