Home » Nieuws » AiNed Fellowship grant toegekend aan dr. Inge Wortel

AiNed Fellowship grant toegekend aan dr. Inge Wortel

Het inzetten van uitzonderlijk AI-talent is belangrijk om de nationale kennis- en opleidingsbasis op het gebied van AI te versterken. Met veel plezier kondigen we dan ook de recente toekenning aan in het AiNed Fellowship grants programma aan dr. Inge Wortel. Het bestuur van AiNed feliciteert Inge hartelijk met deze toekenning en ziet zeer uit naar haar bijdrage aan het AiNed programma en het AI-onderzoek in Nederland.

 

Behoud AI-talent voor Nederland

De AiNed Fellowship grants helpen Nederlandse academische kennisinstituten om AI-talenten aan te trekken die in de regel kunnen kiezen uit diverse competitieve aanbiedingen.. Dit programma is gericht op uitzonderlijke AI-talenten werkzaam op AI-vakgebieden uiteenlopend van technologie tot de sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen. Het programma stelt onderzoeksinstituten in staat AI-talenten een aantrekkelijk basispakket te bieden. We geven graag wat meer informatie over dit onderzoeksproject.

Toekenning aan dr. Inge Wortel
De beurs stelt dr. Inge Wortel in staat binnenkort te beginnen met een onderzoeksproject getiteld ‘AI and Simulations for Decoding the Spatiotemporal Dynamics of Immune Responses’ aan de Radboud Universiteit. Het doel van dit project is om met behulp van AI nieuwe ontdekkingen te versnellen in belangrijke onderzoeksgebieden als immunologie en kankeronderzoek. Het lijkt misschien alsof cellen niet bewegen, maar celbeweging is cruciaal in gezondheid en ziekte. Met microscopen kunnen wetenschappers die beweging filmen. Aangezien deze filmpjes lastig te analyseren zijn, ontwikkelt dit project AI om daarbij te helpen. Kijk hier voor meer informatie over het onderzoek van Inge.

Looptijd call for proposals

Ook interesse als Nederlands academisch kennisinstituut om een aanvraag in te dienen? Aanvragen voor deze Call for proposals kunnen worden ingediend van 5 september 2022 tot 15 december 2023 om 14:00 uur Nederlandse tijd. Voor meer informatie over deze call en het indienen van voorstellen ga naar www.nwo.nl/AiNedFellowship.

Voor wie?

Dit programmaonderdeel van het AiNed-programma is geschikt voor alle Nederlandse universiteiten en de NWO- en KNAW-instituten. Het totale budget aan beurzen voor dit programmaonderdeel bedraagt voor de eerste ronde (2022-2023) bijna € 20 miljoen. Naar verwachting zullen maximaal 23 voorstellen worden gefinancierd. Er zijn nog 15 beurzen beschikbaar.

Over de AiNed Fellowship grants

Dit programma richt zich op Nederlandse academische kennisinstituten die ingevolge hun strategie willen investeren in het aantrekken van AI-talent voor de positie van (tenure track) universitair docent, universitair hoofddocent of hoogleraar. Het AI-talent wordt geselecteerd door de onderzoeksorganisatie. De AiNed Fellowship grants zullen het aantal promovendi en postdoc-onderzoekers vergroten aan Nederlandse academische kennisinstituten die zich richten op de uitdagingen die deel uitmaken van de AI Research Agenda for the Netherlands (AIREA-NL).

Gepubliceerd03/11/2023
Focusgebieden: 
Delen
Gepubliceerd03/11/2023
Delen: