Home » Nieuws » MIT-regeling in de praktijk, een interview met supplai

MIT-regeling in de praktijk, een interview met supplai

Het mkb, waaronder ook veel startups, heeft een belangrijke economische en innoverende rol. Uit onderzoek blijkt dat het mkb tegen vele barrières aanloopt bij het toepassen van AI. Eén van de instrumenten om de kloof tussen de kennisbasis en toepassing van AI-innovaties te overbruggen is de MIT-regeling.

 

MIT-regeling 2022

Eén van de twaalf gehonoreerde projecten van de door de Nederlandse AI Coalitie ondersteunde en gefinancierde MIT-regeling in 2022 is het AI-project ‘Realtime Video Analytics on Drones’ ingediend door supplai als penvoerder samen met partner Dutch Drone Company.

 

 

Dit project richt zich op de ontwikkeling en toepassing van edge-based algoritmen om automatisch en realtime detecties in videobeelden maken met behulp van drones. Deze samenwerking zal helpen bij het bieden van efficiënte oplossingen voor tijdskritische en moeilijke onderhoudstaken van bijvoorbeeld bruggen, windmolens, fabrieken en hoogspanningsmasten. Interesse? In een interview op de website van de Nederlandse AI Coalitie gaat Koen de Jong van supplai nader in op het project. Lees hier het interview.

MIT-regeling vanaf 2023

De volgende ronde van de MIT-regeling om de kloof tussen de kennisbasis en toepassing van AI-innovaties te overbruggen, gaat in het eerste kwartaal van 2023 van start en zal worden ondersteund vanuit het door de Nederlandse AI Coalitie ontwikkelde AiNed programma. Deze regeling zal jaarlijks worden herhaald tot en met 2026. Via deze website en de website van RVO blijft u op de hoogte.

Gepubliceerd07/10/2022
Focusgebieden: 
Delen
Gepubliceerd07/10/2022
Delen: