Home » Nieuws

Nieuws

[facetwp facet="categories"]
[facetwp facet="aanpak"]
Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van innovatie met AI en de impact daarvan op de maatschappij? Solliciteer dan nu als Program Lead AiNed op het gebied van mensen en vaardigheden!
Lees meer
Gepubliceerd: 05-09-2023
Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van innovatie met AI en de impact daarvan op de maatschappij? Solliciteer dan nu als Program Lead AiNed op het gebied van kennis en innovatie!
Lees meer
Gepubliceerd: 05-09-2023
Wil je namens Nederland een bijdrage aan de Europese AI projecten leveren en de Nederlandse positie in Europa helpen versterken? AI is momenteel overal en de ontwikkeling van AI Made in Europe - door Europees onderzoek, bedrijfsleven en volgens Europese waarden - is in volle gang. Solliciteer dan nu als Coördinator Europese AI Projecten!
Lees meer
Gepubliceerd: 23-08-2023
Wil je namens Nederland een bijdrage leveren aan het Europese AI beleid en de Nederlandse positie in Europa helpen versterken? AI is momenteel overal en de ontwikkeling van AI Made in Europe - door Europees onderzoek, bedrijfsleven en volgens Europese waarden - is in volle gang. Solliciteer dan nu als Coördinator Europees AI Beleid!
Lees meer
Gepubliceerd: 23-08-2023
Het inzetten van uitzonderlijk AI-talent is belangrijk om de nationale kennis- en opleidingsbasis op het gebied van AI te versterken. Met plezier kondigen we dan ook de twee recente toekenningen in het AiNed Fellowship grants programma aan Dr. Cristian Tejedor García en Dr. Iacer Calixto aan. Het bestuur van AiNed feliciteert hen van harte met deze toekenning en ziet zeer uit naar hun bijdrage aan het AiNed programma en het AI-onderzoek in Nederland.
Lees meer
Gepubliceerd: 09-08-2023
Het versterken van de positie van het MKB met betrekking tot de ontwikkeling en toepassing van AI is één van de belangrijke doelen van het AiNed programma. Het belang van deze ondersteuning blijkt uit de grote belangstelling van in totaal 52 voorstellen, waarvan 16 zijn gehonoreerd met een totaal subsidiebudget van € 3.550.000.
Lees meer
Gepubliceerd: 24-07-2023
Wil je bijdragen aan de profilering van AiNed als het toonaangevende AI-programma in Nederland? Als versterking van onze communicatieactiviteiten zijn wij op zoek naar een communicatie coördinator/ woordvoerder voor de Stichting AiNed.
Lees meer
Gepubliceerd: 07-07-2023
Een sterke AI kennis- en innovatiebasis is voor Nederland van groot belang. Een belangrijk aspect daarvan is de verbondenheid van Nederlandse onderzoekers wereldwijd, en in het bijzonder in Europa. Met de XS Europa call levert het Nationaal Groeifondsprogramma AiNed daar de komende jaren een stevige bijdrage aan.
Lees meer
Gepubliceerd: 04-07-2023
Als een plant stress begint te ervaren, zien wij mensen dat meestal niet meteen. En zodra we het wel zien, kan het al te laat zijn om zo’n plant nog te redden. Gearbox ontwikkelt samen met Koppert Cress en Division Q een AI-tool die het mogelijk moet maken om plantstress te detecteren voordat het met het menselijk oog zichtbaar wordt. En dat alles om een betere oogst te garanderen.
Lees meer
Gepubliceerd: 03-07-2023
Handmatig de voorraad tellen: dat is bij grote omloopsnelheden eigenlijk niet te doen. Daarbij is het gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt ook lastig om hier medewerkers voor vrij te maken. MOOS werkt aan een voordeliger innovatief alternatief: sensors van speciaal papier, die draadloos data versturen en waarbij het met behulp van AI mogelijk is om op afstand, in realtime, de voorraad bij te houden.
Lees meer
Gepubliceerd: 30-06-2023
1 2 3 5