Home » Nieuws

Nieuws

[facetwp facet="categories"]
[facetwp facet="aanpak"]
Klaar om grenzen te doorbreken en je AI-scale-up naar nieuwe hoogten te tillen? Tijdens de exclusieve sessie ‘Breaking Barriers to scale-up’ tijdens het Nederlands AI Congres is een voorproefje gegeven van het Breaking Barriers programma. Dit richt zich op het opschalen van AI-startups en stroomlijnt het traject van regionale opstart naar landelijke professionalisering en uiteindelijk Europese opschaling.
Lees meer
Gepubliceerd: 25-04-2024
Op 29 februari 2024 zijn de AiNed calls for proposals Learning Communities 2024 en InnovatieLabs 2024 gepubliceerd. De eerste stap om een aanvraag in te kunnen dienen voor deze calls was het indienen van een verkort voorstel. AiNed is verheugd over het grote aantal ingediende verkorte voorstellen en ziet met interesse uit naar de verdere ontwikkeling van de voorstellen tot definitieve aanvragen.
Lees meer
Gepubliceerd: 22-04-2024
De volgende 10 grensverleggende onderzoeksprojecten zijn vanuit de call AiNed XS Europa gehonoreerd. Een sterke AI kennis- en innovatiebasis is voor Nederland van groot belang. Een belangrijk aspect daarvan is de verbondenheid van Nederlandse onderzoekers wereldwijd, en in het bijzonder in Europa.
Lees meer
Gepubliceerd: 17-04-2024
Lijkt het je leuk bij te dragen aan de profilering van AiNed als het toonaangevende AI-programma in Nederland? Dan is deze vacature zeker iets voor jou! Als versterking van onze communicatieactiviteiten zijn wij op zoek naar een communicatiecoördinator voor de Stichting AiNed.
Lees meer
Gepubliceerd: 10-04-2024
Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem. Het goede nieuws: door de inzet van sensoren en hybride AI is het constant monitoren en automatisch herkennen van verschillende soorten geluiden nu een reële optie. Munisense, Peutz en Embedded Acoustics trekken momenteel samen op om die technologie verder te brengen, zodat het daadwerkelijk mogelijk wordt om langdurige metingen uit te voeren en met behulp van AI het soort en herkomst van het geluid te bepalen.
Lees meer
Gepubliceerd: 27-03-2024
Nederland heeft de potentie om een koploper te worden in de ontwikkeling van Generatieve artificiele intelligentie, maar dat vereist een gezamenlijke inspanning in Europees en Nederlands verband van overheid en industrie. Dit blijkt uit het vandaag gelanceerde rapport 'Generative AI: Europe's Quest for Regulation and Industry Leadership', ontwikkeld door EIT Digital, de aanjager van de ICT-sector in Europa, en het Nationaal Groeifonds programma AiNed.
Lees meer
Gepubliceerd: 26-03-2024
Het inzetten van uitzonderlijk AI-talent is belangrijk om de nationale kennis- en opleidingsbasis op het gebied van AI te versterken. Met plezier kondigen we dan ook vijf nieuwe toekenningen vanuit het AiNed Fellowship grants programma aan. Het bestuur van AiNed feliciteert alle gehonoreerden van harte met deze toekenning en ziet met interesse uit naar hun bijdrage aan het AiNed programma en het AI-onderzoek in Nederland.
Lees meer
Gepubliceerd: 21-03-2024
Het Nationaal Groeifonds programma AiNed geeft door de call AiNed ELSA Labs ethische, juridische, maatschappelijke en economische vraagstukken nadrukkelijk een plaats aangezien de ontwikkeling van de AI-technologie, maatschappelijke inbedding, en verzilveren van economisch kansen hand-in-hand moeten gaan.
Lees meer
Gepubliceerd: 20-03-2024
De landelijke AiNed MIT AI-call (RVO 2024) voor ondersteuning van AI-projecten van het mkb gaat dinsdag 19 maart 2024 van start. Het doel van deze MIT-regeling is de AI-innovatiekracht in Nederland te stimuleren en versnelde toepassing van nieuw ontwikkelde AI-technologie te realiseren. Het totale subsidiebudget voor de AiNed MIT AI-call 2024 is 3,55 miljoen euro.
Lees meer
Gepubliceerd: 14-03-2024
De snelle opkomst en invloed van generatieve AI roept vragen op over het potentieel om een transitie te veroorzaken in een breed veld van sectoren en kan hierdoor een belangrijke en bepalende factor zijn om doorbraken te realiseren in de Europese industrie. Op 26 maart 2024 wordt het rapport ‘Generative AI: Europe’s Quest for Regulation & Industry Leadership’ gelanceerd.
Lees meer
Gepubliceerd: 13-03-2024
1 2 3 7