Home » Nieuws » Vacature: Impact Lead AiNed Learning communities

Vacature: Impact Lead AiNed Learning communities

Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van innovatie met AI en de impact daarvan op de maatschappij? Solliciteer dan nu als Impact Lead AiNed!

 

Stichting AiNed is verantwoordelijk voor de coördinatie van en advisering over de uitvoering van het door het Nationaal Groeifonds gefinancierde AiNed programma. Als Impact Lead Learning communities werk je samen met het bestuur aan de vormgeving en verdere invulling van een specifiek onderdeel van het AiNed programma. Je werkt daarnaast nauw samen met de Impact leads voor de AiNed programmaonderdelen ELSA Labs en Breaking barriers.

In samenwerking met het bestuur heb je een essentiële rol in het vormgeven van het programmaonderdeel vanaf de voorbereiding, de definitie, de lancering tot en met de uitvoering. Met als resultaat dat Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen effectief samenwerken in het realiseren van impact vanuit het betreffende programmaonderdeel.

In de praktijk betekent het dat je:

 • Leiding geeft aan het samen met anderen uitwerken van het betreffende programmaonderdeel in samenwerking met de uitvoerders uit de Nederlandse AI Coaltie (NL AIC) en het bredere AI-veld.
 • Bijdraagt aan activiteiten om partijen te verbinden en samenwerking te stimuleren, bijvoorbeeld door het organiseren van (online) bijeenkomsten.
 • Zorgdragen voor verbinding van dit programma onderdeel met andere onderdelen van het AiNed programma in samenwerking met onder andere collega Impact Leads.
 • Uitdragen van resultaten van het programma onderdeel.

Specifiek voor de Impact Lead AiNed Learning communities omvat dit:

 • het verder ontwikkelen van de doelen, inrichting en werkwijze van AiNed Learning communities op basis van de uitgangspunten van het bestuur en de ervaringen die momenteel worden opgedaan in de SIA pilot Learning communities;
 • het ontwikkelen van een doelgericht samenwerkingsmodel tussen de Learning communities onderling en andere AiNed programmaonderdelen, met het oog op het realiseren van impact bij ondernemingen, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.
 • inhoudelijke en procedurele afstemming met andere gremia – zoals topsectoren en Nationaal Groeifonds projecten – waarbinnen Learning communities op andere terreinen  worden ontwikkeld;
 • het ontwikkelen van de Call for Proposals voor ongeveer 10 AiNed Learning communities met een totaal subsidiebudget van ruim € 30 miljoen, in samenwerking met de uitvoeringsorganisatie NWO/SIA;
 • het organiseren van Learning communities informatie- en matchmakingbijeenkomsten voor ondernemingen, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.

Functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met AI en de transformatie die dit teweeg kan brengen voor bedrijven en kennisinstellingen.
 • Je hebt relevante ervaring op het gebied van projectmanagement in een publiek-private setting en je hebt een relevant netwerk.
 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding in Science, Technology, Engineering, Mathematics of Technische Bedrijfskunde.

Competenties

 • Proactief: snel en flexibel kunnen schakelen bij veranderingen.
 • Samenwerken: een collegiale en enthousiaste teamspeler met uitstekende contactuele vaardigheden.
 • Analyseren, nauwkeurig en kritisch: vanuit de inhoud complexe informatie ordenen, zodanig dat deze toegankelijk wordt.
 • Kernachtig kunnen formuleren en schrijven.

Wat bieden wij?

Een veelzijdig en afwisselende baan binnen een enthousiast en resultaatgedreven team. Stichting AiNed is een platte organisatie met een startup mentaliteit waar hard wordt gewerkt met oog voor elkaar. De functie betreft 24-32 uur per week en heeft als standplaats Den Haag. We werken voor een deel vanuit huis en voor een deel vanuit ons kantoor in Den Haag. De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van in eerste instantie voor een jaar. Een jaarcontract voor 24-32 uur (in onderling overleg vast te stellen):

 • Je wordt, afhankelijk van je ervaring, ingeschaald in schaal 8 (€3.543 tot €4.975 o.b.v. een 40-urige werkweek) of schaal 9 (€4.089 tot €5.756).
 • 20 vakantiedagen en 12 roostervrije dagen (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Goede pensioenregeling waarbij de premie volledig door de werkgever wordt betaald.
 • Vergoeding van mobiele telefoonkosten.
 • Mogelijkheden om je ontwikkelen via trainingen of cursussen.

Als alternatief voor een dienstverband is een ZZP/freelance-constructie eventueel bespreekbaar.

Over Stichting AiNed

Het AiNed programma helpt Nederlandse bedrijven en publieke instellingen om essentiële stappen te zetten met AI die van groot economisch én maatschappelijk belang zijn. Het AiNed programma is tot stand gekomen dankzij bijdragen vanuit een veelheid aan stakeholders, partners en deelnemers afkomstig uit het AI-netwerk en het ecosysteem van de Nederlandse AI Coalitie. Het Nationaal Groeifonds heeft aan het AiNed programma een budget van € 204,5 miljoen toegewezen.

De Stichting AiNed is opgericht om de implementatie van het AiNed programma vorm te geven, met als verantwoordelijkheden:

 • Uitwerken van de plannen tot concrete regelingen en calls die worden gesteund vanuit het Nationaal Groeifonds programma AiNed.
 • Monitoring, evaluatie en rapportage.
 • Doorontwikkeling van het integrale AiNed programma.
 • Voorlichting en externe communicatie over de voortgang van het AiNed programma.

De Stichting stelt bestedingsplannen op voor de gefaseerde inzet van de bijdrage aan AiNed vanuit het Nationaal Groeifonds via het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Stichting brengt een zwaarwegend advies uit over de criteria die moeten worden toegepast voor publicatie en toekenning via regelingen en open calls. De voortgangsmonitoring en het door de Stichting opgestelde advies vormen de basis voor eventuele bijsturing van het programma via een lerende benadering. Wil je weten hoe we zijn georganiseerd, bezoek dan deze pagina.

Geïnteresseerd?

Dan horen we graag van je! Stuur uiterlijk 28 april 2023 je CV en een korte motivatie of een filmpje van max 3 minuten waaruit blijkt dat jij dé geschikte kandidaat bent voor deze functie naar hr@lunavia.nl. Geef in je begeleidende e-mail aan vanaf wanneer je beschikbaar bent en wat je salarisindicatie is. Ben je ZZP-er? Vermeld dan svp ook je tarief. De gesprekken vinden bij voorkeur bij ons op kantoor in Den Haag plaats.

Heb je vragen? We beantwoorden ze graag. Neem contact op met Sander Ruiter via 06 1748 1198 of via info@ained.nl. Geïnteresseerd in meer informatie over het AiNed programma? Neem dan een kijkje op deze website of raadpleeg de publicatie.

Gepubliceerd10/03/2023
Focusgebieden: 
Delen
Gepubliceerd10/03/2023
Delen: